Обрат с времето до часове! Градушки и порои в 7 области

Синоптиците със сериозно предупреждение

Обрат с времето до часове! Градушки и порои в 7 области | StandartNews.com

Обрат с времето до часове! Градушки и порои се чакат в 7 области. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг. В София максималната температура ще е около 30°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, след обяд ще започне да се повишава.

Жълт код за валежи с гръмотевици е обявен за 7 области в страната - Силистра, Шумен, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Разград, сочи картата на опасните явления на НИМХ.

Над планините в Западна България до сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а около и след обяд, главно в Стара планина, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, в отделни райони - временно интензивни.

В планините в Южна България през деня ще е почти без валежи, предимно слънчево. Вятърът ще е със западна компонента, умерен, временно силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието преди обяд ще бъде с ниска облачност или мъгла. Около и след обяд на отделни места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

Вятърът ще остане с източна компонента, слаб до умерен. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай