Няма данни за престъпления в Дома в Горско Косово, според МВР

Чакат се докладите от проверките на РЗИ и Инспектората на Агенцията за социално подпомагане

Няма данни за престъпления в Дома в Горско Косово, според МВР | StandartNews.com

Окръжната прокуратура във Велико Търново продължава проверката в дома за хора с деменция в Горско Косово, община Сухиндол. Междинните данни от проверката, която извършва областната дирекция на МВР, не показват данни за извършени престъпления, довели до смъртта на 24 обитатели на дома през миналата година.

“На този етап няма образувани досъдебни производства за умишлени или непредпазливи действия от длъжностни лица за смъртта на 24 жени и мъже през миналата година в дома за хора с деменция в Горско Косово“, заяви за БНР окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов.

Все още се изчакват докладите от проверките в дома на Регионалната здравна инспекция и на Инспектората на Агенцията за социално подпомагане, поясни прокурор Христов и подчерта, че при най-малките съмнения за смъртта на някой от домуващите, може да се стигне до ексхумация.

Проверката започна на 3-ти януари тази година след сигнал на обмудсмана Диана Ковачева за лоши санитарно-битови условия и за високата смъртност в дома в Горско Косово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай