Нов ужас в Царево: Семейство със 7-месечно бебе откъснато от света

Приливната вълна застига Моника и Николай на първия етаж в комплекса, в който са отседнали

Нов ужас в Царево: Семейство със 7-месечно бебе откъснато от света | StandartNews.com

Семейство със седеммесечно бебе е откъснато от останалия свят в комплекс „Нестинарка” в Царево. С падането на нощта водата там се отдръпва, но хората остават без ток и без възможност да си тръгнат.

Приливната вълна застига Моника и Николай на първия етаж в комплекса, в който са отседнали.

„Водата придойде изведнъж и ни запуши вратата. Не можехме да я отворим. От напора на водата се спука вратата отдолу. При самото заключване шиповете останаха вътре и не можеше да се отвори. А водата се изливаше и стигна до гърдите ми. Държах детето в ръце. Съпругата ми започна да вика от балкона за помощ. Чу ни едно семейство. Жената изпрати сина си – 15-годишно момче, което хвана детето, за да мога поне да прескоча. Някак си успяхме да се измъкнем, но всичко ни е унищожено  - включително и колата”, разказва Николай за Нова.

Тръгват дори без дрехи на гърба си. „Всичко плува покрай теб. Падат предмети, гардеробът падна докато държах дъщеря си. Спалнята плува, хладилникът. Всичко”, твърди той.

Сега са на третия етаж в комплекса, успяват да си напазаруват най-необходимото, но са без ток и не знаят колко време ще бъдат откъснати от света. А за случилото се обвиняват общината.

„Това не е възможно да се случи просто от един дъжд. За 5 минути така да се напълни с вода  до кръста и да рискуваме живота на 7-месечно бебе”, твърди Моника.

Сега се надяват да получат помощ, за да могат да се приберат у дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай