Нов обрат с времето утре! В две области ще е страшно

Чакат се обасни ветрове

Нов обрат с времето утре! В две области ще е страшно | StandartNews.com

Нов обрат с времето ни чака утре. В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Привечер в Югозападна България ще завали дъжд. През нощта срещу понеделник валежи ще има и на места в югоизточните райони. Ще духа умерен, преди обяд в североизточните райони - силен вятър от запад-югозапад.

В две области – Добрич и Варна, е обявен жълт код за опасен вятър. Там ще духа страшно.

Дневните температури ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 10° и 15°, в София - около 10°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Виктория Клещанова в сайта на НИМХ.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

Над планините облачността ще е разкъсана, но след обяд над масивите от Западна България ще започне да се увеличава и вплътнява. Привечер от югозапад ще започнат валежи от дъжд, над около 1800 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен вятър от запад-югозапад, който след обяд ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен, преди обяд по северното крайбрежие силен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 13° по северното до 17° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала, след обяд ще отслабва.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай