Невиждана градушка у нас, страховити щети

Опасно време

Невиждана градушка у нас, страховити щети | StandartNews.com

Буря, придружена с едра градушка колкото и по-голяма от орех, причини огромни щети в Плевенско и унищожи реколта снощи.

Най-засегнати са селата Садовец и Радишево, където са изпотрошени покриви, прозорци и автомобили. В Плевен има паднали дървета.

Ледени късове с невиждана досега големина връхлитат село Радишево снощи около 19 часа.

„Притъмня небето, силен вятър, след което започна много едра градушка, беше малко по-голяма от орех, суха градушка, без дъжд“, коментира за bTV Огнян Михов.

Градушката продължила десетина-петнайсет минути, завалял и дъжд. Щетите са огромни. Всички автомобили на открито са поразени.

„Пораженията са огромни, дървета, коли са потрошени, цигли по къщите и така, досега не съм виждал такава едра градушка“, разказва мъжът.

Освен частно имущество са ударени и обществени сгради.

„Изпочупени стъкла има на кметството, керемиди, на читалището – прозорци, улични осветления – лампи, от продукцията на хората - всичко е тотално унищожено“, коментира Поля Петкова, кмет на село Радишево.

„Тука имаме ракетна площадка, даже снощи ми се обадиха, че са изстреляли ракети, но облакът е бил много страшен, просто не е имало възможност да го разбият“, казва тя.

Сериозни са пораженията и в село Садовец. В Плевен част от улиците се превърнаха в реки. Там паднали клони и дървета също са повредили автомобили. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай