Нетипично начало на декември. Какво се задава до часове

През деня в петък над цялата страна ще преобладава разкъсана облачност

Нетипично начало на декември. Какво се задава до часове | StandartNews.com

Въздушната маса над Балканите през следващите дни отново ще се определя от серия атмосферни смущения, преминаващи над Централна и Северна Европа. През следващите часове полуострова ни ще попада под топла въздушна маса и температурите ще са нетипични за началото на декември.

През нощта срещу петък ще преобладава разкъсана висока облачност, а в котловините и около водните басейни ще бъде и мъгливо. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се усили. Минималните температури ще са между минус 3°С до плюс 4°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус  4°С. Доста по-високи северно от планинските  склонове и Източна България - до 8-10°С

През деня в петък над цялата страна ще преобладава разкъсана облачност, която в много райони ще намалее до слънчево време. Ще духа силен югозападен вятър. Особено северно от планинските склонове, като там ще доближи 80-90 км. в час.

Силен вятър се очаква над района на София, Берковица, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище и Силистра, като там ще надмине 80-100 км. в час, пишат от Метео Балканс. 

Максималните температури ще се повишат и ще са между 13-15°С. В района на Пловдив, Монтана, Плевен и В. Търново и малко по-високи - до 15- 18°С. Доста по-ниски ще са над района на Пловдив и места без южен вятър, като там ще се задържи и мъгливо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай