Непрежение около Паметника на съветската армия. Какво се случва

Стотици полицаи, жандармеристи, както и отрядът за борба с масовите безредици, са мобилизирани за охрана на мястото

Непрежение около Паметника на съветската армия. Какво се случва | StandartNews.com

Полиция огради с кордон пространството около Паметника на съветската армия, за да предотврати сблъсъци в района между агитката на ФК „Левски“ и защитниците на монумента, съобщава Евронюз. Стотици полицаи, жандармеристи, както и отрядът за борба с масовите безредици, са мобилизирани за охрана на мястото, след като преди седмица група фенове на отбора, отново след мач, атакува паметника с чукове, счупи плочата му и влезе в съприкосновение с представителите на левите проруски партии, които го пазят на палатков лагер – БСП, „Възраждане“ и „Левицата“. 

Още преди и по време на мача срещу „Айнтрахт” от фенклуба на „Левски“ се заканиха, че ще повторят акцията. По време на играта те издигнаха транспарант с надпис „Сгъвайте палатките, идваме след малко“. Нов кордон полицаи обаче препречи пътя на тези, които успяха да пробият първия между стадиона и терена около паметника, и да стигнат до пространството пред монумента.

Те се събраха на тротоара почти до бул. „Цар Освободител“. Към момента се чуват скандирания „Тук не е Москва“ и „МОЧА на чакъл“, но няма сблъсъци. В подножието на самия монумент има няколко десетки души. Към групата привърженици на „Левски“ продължават да се присъединяват още хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай