Най-евтините горива в ЕС са у нас, но експерт каза кога и с колко скачат

В България има „ожесточена конкуренция“ на пазара

Най-евтините горива в ЕС са у нас, но експерт каза кога и с колко скачат | StandartNews.com

Ще има ли ръст в цените на горивата?

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Светослав Бенчев е на мнение, че цените ще се задържат, тъй като на този етап няма фактори, които да говорят за поскъпване. Очакванията на експерта са за стабилни цени и през летните месеци.

Бенчев каза в ефира на „Здравей, България“, че в България има „ожесточена конкуренция“ на пазара и у нас цените са най-ниски в сравнение с всички останали страни от Европейския съюз.

Бенчев посочи, че България вече ще трябва да отговаря и на други изисквания, като например търговията с емисии за сгради и транспорт, която ще влезе в сила през 2027 г. 

Експертът допълни, че това ще повиши цените с между 0,40 и 0,80 лв. Ще има и нови изисквания за биогоривата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
didier93
преди 2 седмици

Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: [email protected] Имейл: [email protected]

Откажи
Янка
преди 2 седмици

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи