Тапи по границата. Къде са най-големите опашки?

Интензивен е трафикът по границата с Румъния

Тапи по границата. Къде са най-големите опашки? | StandartNews.com

Тапи по границата.Нормален е трафикът на граничните пунктове със Сърбия, Гърция, Република Северна Македония и Турция, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ на МВР на сайта си. 

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Видин" за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на ГКПП "Калотина" се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Това налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През почивните дни временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За  да избегнат интензивния трафик, пътуващите могат да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Гранична полиция препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове  "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.   

На границата с Република Северна Македония и на границата с Турция е нормален трафикът на всички гранични контролно-пропускателни пунктове, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай