Вторник,

Наши кандидат прокурори чакат одобрение от Кьовеши

От: Редактор -
Наши кандидат прокурори чакат одобрение от Кьовеши
A
A
A

От Европейската прокуратура са поискали допълнителна информация за 7 от избраните европейски делегирани прокурори. БНТ съобщи, че кореспонденцията между Прокурорската колегия на ВСС и офиса на Лаура Кьовеши продължава.

От Европейската прокуратура са разделили предложените от България кандидати на три групи.

От офиса на Кьовеши са поискали допълнителна информация за тяхната квалификация и опит. В европейските правни системи няма длъжност следовател.

Втората група, за която се иска допълнителна информация, са за прокурори, които до момента са работили на по-ниски нива като районна прокуратура.

Третата група предложени кандидати, за които са поискани още данни, са тези, които до момента са били съдии, като за тях се пита дали са гледали дела за икономически престъпления и дали са добре подготвени за такива специфични разследвания.

За трима от кандидатите - Вероника Трифонова, Божидара Димова и Венцислав Фердинандов, не е поискана допълнителна информация и те получават одобрение до момента.

Европейската прокуратура е поискала допълнителна информация за част от българските кандидати за европейски делегирани прокурори, съобщиха за БНР от пресцентъра на прокуратурата.

Все още не е взето решение дали те да бъдат отхвърлени или не, като се допълва, че въпросът за тяхното назначаване се решава от колегиума на европейската прокуратура с ръководител Лаура Кьовеши.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички