Наши изтребители помогнаха на пътнически самолет в тежка ситуация

По-късно ескортираният пътнически самолет успешно кацна в Истанбул

Наши изтребители помогнаха на пътнически самолет в тежка ситуация | StandartNews.com

На 11 май дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са летели, за да окажат помощ на пътнически самолет, за който е подаден сигнал за евентуално наличие на взривно устройство на борда, съобщиха от Министерството на отбраната.

При изпълнение на реална мисия по "еър полисинг" българските летци са поели контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си колеги, ескортирали са го над територията на Република България и са го предали на турски изтребители.

Българските екипажи изпълниха всички процедури в съответствие с изискванията на националното и международното законодателство за контрол над въздухоплаването и охрана на въздушното пространство, се казва в съобщението.

По-късно ескортираният пътнически самолет успешно кацна в Истанбул, без последствия за пътниците и екипажа, уточняват от министерството.

С този полет българските Военновъздушни сили за пореден път гарантираха както безопасността на населението и инфраструктурата на Република България, така и спокойствието на въздушния трафик, похвалиха се от МО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай