Над 2000 деца от Пловдив ще се запознаят за първи път с жестовия език

Проект подкрепен от Vivacom ще намали границите в общуването с деца

Над 2000 деца от Пловдив ще се запознаят за първи път с жестовия език | StandartNews.com

Фондация Стрей Шийп стартира серия от обучения по жестов език в Пловдив и региона, чрез които над 2000 ученици от първи до четвърти клас ще научат първите си фрази с жестове.

„Обученията са част от проекта „С две ръце и голямо сърце“,  един от четиринадесетте образователни и екологични проекта, които подкрепяме в осмото издание на Vivacom Регионален грант. Той цели да намали границите в общуването с деца, като интегрира жестовия език в ежедневната комуникация в училищата. За нас като компания образованието и опазването на околната среда са сред основните приоритети в социално отговорната ни политика, затова подкрепяме най-добрите идеи с потенциал да ангажират местните общности, да създават възможности за младите  хора и така да допринасят за развитието на регионите. Пожелаваме успех на екипа и очакваме с нетърпение първите резултати“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

В рамките на проекта професионални лектори ще проведат 25 обучения на учениците с цел да приобщят жестовия език в ежедневните взаимоотношения в общинските училища. За да се подпомогне още повече процесът на интегрирането, в обученията ще участват и над 100 учители, които ще се запознаят с комуникацията с жестове. Включването на по-голям брой участници в инициативата е изключително важно за по-лесното приобщаване на децата в училище.

Николай Андреев, изпълнителен директор на Vivacom

“Вярвам в силата на жестовия език. Вярвам, че може да промени всекиго към по-добро. Вярвам в комуникацията, защото комуникацията изгражда мостове. А необходимостта от мост между глухите деца и качественото и достъпно образование е огромна", сподели Дани Йончева, основател на фондация Стрей Шийп.

В осмото издание на Vivacom Регионален грант 14 граждански организации получиха грантове на обща стойност над 62 000 лева. С това дарение общата сума, с която Vivacom подкрепя гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лева, дарени в полза на 108 проекта.

Vivacom Регионален грант е грантова програма, която се провежда от 8 години в партньорство с Български център за нестопанско право.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай