Мляко за столетници

Еликсирът на проф. Мермерски е щит срещу язва и пневмония

Мляко за столетници | StandartNews.com

 

София. Проф. Христо Мермерски, гуруто на природната медицина у нас, пуска еликсир за столетници. От февруари млякото, "заредено" с полезни бактерии, ще бъде в магазините, издаде спецът пред "Стандарт". "Съвременният човек използва различни лекарства, които нарушават полезната микрофлора на стомаха и "класик" в това отношение е антибиотикът. Той унищожава полезните бактерии - от устната кухина до дебелото черво все едно е минал "пожар", и идва момент да ги възстановим", обяснява нагледно проф. Мермерски. Затова еликсирът му съдържа най-полезните бактерии и на нашенското кисело мляко - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. "Но е обогатено и с още три полезни за стомаха - бифидус, пробиотикс и пребиотикс", обяснява проф. Мермерски.

Млякото на проф. Христо Мермерски буквално "бъка от живот". В кофичките е постигната концентрация на полезни бацили - 7 млн. живи бактерии на кубичен сантиметър, и то - за срок от 15 дни, това го прави уникално, смята специалистът по природна медицина. И обяснява, че наред с антибиотиците хората пият куп лекарства, които тормозят стомаха. После ги мъчат тежест, газове и киселини. Тези оплаквания обаче не са безобидни, предупреждава професорът. Отключват опасни състояния - например дисбактериоза, при която патогенната микрофлора е повече от полезната и оттам възникват още гастрит, колит, ентероколит, язва, алармира проф. Мермерски.

Млякото, което чака патент, ще се продава в кофички по 330 г,

трае 2 седмици и ще струва около 1,35 лв.

издава професорът. Вътре ще се влагат и фибри. А за да е истински еликсир за столетници, проф. Мермерски препоръчва да се подслажда с лъжица мед. Ако пък му се добавят и 25-30 капки прополисова тинктура, ще е мощно оръжие в битката с вируси, бактерии, микроби и низши гъби.

Млечният еликсир идеално замества сутрешното хранене, защото съдържа белтъчини, мазнини и въглехидрати, а също микроелементи и аминокиселини, обяснява проф. Мермерски. При по-тежки случаи пък може да се взема като лекарство - 30 минути преди хапване на обяд и вечер. Проф. Мермерски най-силно го препоръчва след лечение с антибиотик, защото възстановява микрофлората в стомаха и червата. Но е категоричен, че бактериите в него правят чудеса и за другите органи. Млякото

подсилва имунната система и спира инфекциите

- и вагиналните, и тези на пикочните пътища, обяснява професорът. Помага и за лечението на синузит, бронхит и пневмония. "Намалява риска от алергии, както и от липсата на витамин В в организма. Освен това е подходящо за деца", напомня проф. Мермерски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай