Миланов: Има притеснения за разплащане с доставчици

Миланов: Има притеснения за разплащане с доставчици | StandartNews.com

София. "Имам уверение, от най-високо ниво, че средствата ще бъдат осигурени. Притесненията ми обаче остават за трудното разплащане с доставчиците. Със сигурност хората ще получат заплатите си и за октомври, и за напред", заяви директорът на Пирогов доц. Стоян Миланов пред БНТ.

"Единственото напрежение, което остава в Пирогов, е напрежението свързано с предстоящия лечебно диагностичен процес. Днес ще бъдат извършени над 100 оперативни интервенции, повечето от които по спешност", добави той.

В отговор на въпрос дали има опасност пациенти да бъдат връщани, доц. Миланов каза, че не трябва да се спекулира. "Смятам, че ще може да се справим и със сегашната ситуация.

"Ситуацията, която съществува в момента с финансирането, беше заложена още в началото на годината. Тогава болницата реагира много остро с едно протестно писмо. Бяхме посетени тогава от принципала в лицето на министъра на здравеопазването и от управителя на НЗОК, които обясниха, че ситуацията е такава. Ние тогава предупредихме, че очакваме в края на септември да се случи точно това, което се случва. За съжаление, единствената институцията, която реагира тогава беше омбудсманът на републиката", допълни доц. Миланов.

За състоянието на 20-годишната Виктория, нападната и намушкана с нож в магазин на ул. "Пиростка", доц. Миланов съобщи, че момичето е стабилизирано. Смятаме, че изходът от тази травма ще бъде добър, каза той и не даде повече информация за състоянието на Виктория, тъй като това е лекарска тайна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай