Люта зима. Ето кога и къде ще трупа сняг

Ужасен студ в края на следващата седмица

Люта зима. Ето кога и къде ще трупа сняг | StandartNews.com

Лютата зима дойде и у нас. Снежни виелици и паднали дървета затвориха прохода „Петрохан”. Снегът и студът ще продължат.

В първите дни на новата седмица валежите от сняг и дъжд ще продължат с краткотрайни временни прекъсвания. Студеният въздух постепенно ще прониква и към някои райони на Южна България.

Във вторник сняг ще натрупа, както в Родопите, така и в равнинните райони на Пазарджишко, Пловдивско и Старозагорско. Около средата на седмицата валежите ще намаляват, но ще започне плавно захлаждане.  Към края на седмицата температурите ще паднат осезаемо. Задава се и нова снежна вълна в самия край на седмицата.

Днес пък времето остава сравнително меко с температури следобед от 1 до 7-8 градуса над нулата, съобщи Нова тв. С кратки прекъсвания валежите продължават. В северната половина на страната вали сняг, като се очаква да натрупа преспи следобед, привечер и през нощта. На юг валежите са предимно от дъжд, тук-там в областите Пазарджик, Пловдив и Смолян примесен със сняг. Вятърът обаче ще се усилва. Той ще е със силни, на моменти ураганни пориви по най-високите части.

Заради сравнително високите температури в момента в Рила и Пирин има лавинна опасност. По Старопланинските проходи пък са възможни усложнения с трафика, заради навявания и необходимост от снегопочистване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай