Култова прогноза от проф. Рачев! Изненадите

Какво прогнозира климатологът

Култова прогноза от проф. Рачев! Изненадите | StandartNews.com

Поредна екзотична прогноза на известен наш климатолог.

Проф. Георги Рачев притесни зрителите на bTV, включвайки се в ефир с много пресипнал глас. „Извинявам се на зрителите, че малко им гъгна“, каза той преди да даде своята прогноза за следващите дни.

От днес ни очаква бързо затопляне. На Бъдни вечер, по Коледа, чак до Стефановден – топло ненормално време“, обясни той.

„90% дъжд, но не вярвам повече от 3 до 5 литра да падне в София, на някои места повече. Хубавото е, че снегът ще си остане в планините. В ниското ще си бъде дъжд. Можем да видим няколко снежинки, колкото да уплашат тези, които ги ловят във въздуха“, посочи климатологът.

По думите му в следващите дни ни очакват доста високи за сезона температури: „14 градуса за София, положителни минимални температури и в котловините малко мъгла. София също е една отвратителна котловина, в която се появяват мъгли. Тази година с малки изключения избягахме от мъглите“.

На морето ще бъде ветровито, макар и топло.

„Така ще продължи почти до края на годината – над нормално време. Ще започнем новата година с още по-топло време“, прогнозира проф. Рачев.

„Обещавам в планините да има малко сняг, но в равнините не го виждам. Но няма да бъде толкова топло, колкото миналата година“, заяви той. „Сега в Банско го има снегът, достатъчно е“, добави той.

В Плевен на Коледа – 16 градуса. Също и във Варна.

„В планината слънцето ще бъде в изобилие“, посочи проф. Рачев.

В Западна и Северна Европа ще бъде много ветровито, валежно. В южна – сухо, слънчево и топло време.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи