Кошмар в страната. Ураган помете всичко от Пампорово до Кърджали

Три коли са премазани от паднали върху тях огромни ели

Кошмар в страната. Ураган помете всичко от Пампорово до Кърджали | StandartNews.com

Привидно пролетното време, с което започна деня, се озъби привечер. Докато в София кротко валеше, ураган помете всичко от Пампорово до Кърджали.

Беснеещият вятър с дъжд събори дървета в курорта Пампорово и премаза три коли. За щастие, пострадали хора няма, съобщава БНР.

Три коли са премазани от паднали върху тях огромни ели на паркинга пред хотел "Камелия". Един от смачканите до неузнаваемост автомобили е на ЕСКОМ-офис Харманли. Останалите са на гости от Пловдив и Бургас.

Силният вятър изпочупил дървета на още няколко места в курорта. На прохода Превала паднало дърво затворило пътя и в двете платна за движение. Паднали дървета са затворили и пътищата към Смолянските езера в близост до комплекс "Маунтин лейк", както и пътя до хотел "Белмонт".

Всички препятствия по-късно са отстранени от смолянските пожарникари и пътищата са освободени за движение.

Ураганният вятър вилня и в Кърджали.  В 5 спасителни дейности и помощни операции са участвали служители на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в област Кърджали, съобщава 24rodopi.com.

Ураганът събори дървета на главен път II-865 Кърджали – Ардино, след механа „Родопчани“.  В посока Момчилград бяха съборени два електрически стълба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай