Коментарът на Бойко Борисов на срещата с ботевистите

Обеща справедливост за загиналия фен и построяване на стадиона

Коментарът на Бойко Борисов на срещата с ботевистите | StandartNews.com

Министър-председателят на България Бойко Борисов проведе среща днес с феновете на Ботев (Пловдив). Поводът бе смъртта на привърженика на пловдивския клуб Тоско Бозаджийски, който почина в Гърция след сблъсъци с местни хулигани.

По време на срещата бе обсъдена и темата с построяването на клубния стадион на Ботев - "Колежа".

"Уважаеми ботевисти, днес беше проведена среща между представители на "жълто-черната" общност и министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов. На срещата присъстваха също главният прокурор г-н Иван Гешев и министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Запознахме ги с подробности около убийството на Тоско Бозаджийски, както и с липсата на адекватна реакция от страна на гръцките институции.

Получихме категорична подкрепа и обещание за съдействие от българската държава, за което им благодарим. В края на разговора ни с г-н Борисов беше повдигната и темата за Колежа - отговорът му беше категоричен "Обещал съм Ви, ще го построим".

Нна 25.01.20г (събота) от 11ч пред сградата на посолството на Република Гърция в гр. София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона", написаха феновете на Ботев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай