Коледен обрат. В половин България става страшно

Жълт код за опасен вятър

Коледен обрат. В половин България става страшно | StandartNews.com

Коледен обрат ни поднася времето. Жълт код за силен вятър издаде Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за 24 декември в 13 области на страната.

Предупредителният метеорологичен код за потенциално опасно време е в сила за областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, София област, Стара Загора и Търговище. Ще духа силен северозападен вятър, с пориви преди обяд до 20-22 метра в секунда, съобщават на интернет страницата си от НИМХ.

В някои от областите жълтият код е валиден само за определени населени места, а не за цялата област, става известно от метеорологичната карта на НИМХ за очаквани опасни метеорологични явления.

В София област жълт код за силен вятър е обявен само за две населени места - Антон и Копривщица. В област Пазарджик предупредителният код е в сила за областния център, Белово, Стрелча и Септември. В област Стара Загора кодът е валиден за Павел баня, Казанлък, Николаево, Мъглиж и Гурково. 

В останалата част от страната не се очакват опасни метеорологични явления.

Облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд, над по-голямата част от страната - до предимно слънчево време.

Вятърът ще остане от запад-северозапад, ще е до умерен, в Северна България и западната част на Горнотракийската низина - временно силен, но до вечерта и там ще отслабне. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Георги
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи