Кмет скочи за мръсното море: Антибългарска пропаганда!

Има един-единствен орган, който има право да прави такива изследвания и това е РЗИ, каза Георги Ляпчев

Кмет скочи за мръсното море: Антибългарска пропаганда! | StandartNews.com

Добре планирана и преднамерена атака срещу българските курорти. Така кметът на Царево Георги Ляпчев коментира изследването, което показва наднормено замърсяване на морската вода.  

Той допълни, че не вярва на разпространените данни. "Ако изследването на Софийския университет и „Активни потребители“ за наличие на прекомерни нива на ешерихия коли на български плажове е с цел да се опази здравето на хората, защо те не информираха здравните служби, общините и държавата", попита Ляпчев.

"Има един-единствен орган, който има право да прави такива изследвания и това е РЗИ“, посочи той пред БНР.

Относно Попския плаж край Царево, който беше посочен, че е сред най-замърсените и във водата има над 40 пъти повече от допустимото количество бактерии, Ляпчев каза, че не знае в района да има канализация, от която да се изливат отпадъчни води.

"Там дори се спомена, че от недостроения комплекс Коста дел Кроко се изливали води. Този комплекс, доколкото ми е известно, никога не е свързван с каквато и да е канализация. Това са просто един куп лъжи, изсипани наведнъж, някакви догадки“, коментира кметът. Ляпчев определи изнесената информация за замърсяване на морската вода като "антибългарска пропаганда“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай