Какво става с билетчетата, нова политика на СОС

Годишната абонаментна карта запазва цената си от 365 лева, като ще може да се плаща разсрочено

Какво става с билетчетата, нова политика на СОС | StandartNews.com

Столичният общински съвет прие нова тарифна политика в градския транспорт в София, съобщи БНР.

1,60 лв. ще струва карта "30+", с която пътниците ще могат да се прекачват в неограничен брой превозни средства в рамките на 30 минути и ще могат да продължат пътуването си, без ограничаване на времето в последното превозно средство.

С карта "60+" на стойност 2,20 лв. ще може да се сменят превозни средства в рамките на един час, като пътуването с последното може да продължи без нарушение, ако качването е извършено преди изтичането на 60 минути от началото на пътуването.

Младежите ще могат да пътуват цяла година като заплащат за 10 месеца.

Годишната абонаментна карта запазва цената си от 365 лева, като ще може да се плаща разсрочено.

С бял - безплатен билет ще се пътува, когато въздухът е замърсен.

Председателят на Комисията по транспорт подчерта, че по този начин се въвежда справедливо таксуване в столичния градски транспорт:

"От самото начало на започване на разговора нашата група на "Патриоти за София" поддържаше тезата, че фокусът не трябва да бъде върху еднократното пътуване, а върху устойчивите пътувания, които традиционно се извършват с дългосрочни превозни документи", каза Карлос Контрера.

В същото време от групата на БСП изразиха мнение, че са ощетени възрастните хора, като им се отнема възможността да ползват месечна карта за една линия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай