Четвъртък,

Какво направиха пороите в страната /СНИМКИ/

От: СТАНДАРТ -
135
Какво направиха пороите в страната /СНИМКИ/
A
A
A

Пропаднали пътища, съборени дървета, унищожени от градушка посеви. Това са само малка част от щетите, причинени от вчерашните порои. Опасното време продължава и днес с жълт под за проливни дъждове и гръмотевични бури в цялата страна.

Градушка удари Раковски и за минути улици и дворове побеляха. Ледените зърна бяха с размерите на грахово зърно и заради дългата продължителност на валежа всичко наоколо се преобразило сякаш е зима. Посевите бяха съсипани. Градът заприлича на Венеция. Десетки улици бяха под вода. Днес хората  ще обиколят посевите си и ще преценят, какви са щетите, обясни кметът на Раковски Павел Гуджеров. Страшна буря се разрази и в Пловдив.

В Троянско Пътят Орешак-Черни Осъм беше временно затворен заради големи количества свлечени дървета и земна маса. Няма пострадали хора и къщи.

Служители на полицията отбиваха движението при Троянския манастир. Тежки машини разчистиха терена и пътят беше освободен за движение още през нощта. В община Свищов пороят изкорени дървета, отнесе шахти и разби пътната настилка.

Активирали са се свлачища и на места има до половин метър кални наноси. Дворовете на хората са наводнени, а гаражите им са пълни с кал. Наложи се да се отводняват улиците в няколко населени места.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички