Кадети от ВВМУ получиха първо старшинско звание

Първенец на Випуск-2019 е кадет Юлия Банкова от военно формирование 28580-Варна, която е и първенец на специализация „Морско корабоводене”

Кадети от ВВМУ получиха първо старшинско звание | StandartNews.com

На тържествен ритуал по повод завършване на учебната година във Военоморското училище "Никола Й.Вапцаров" във Варна кадети получиха свидетелствата си за професионална квалификация от "Випуск 2019" на Професионалния старшински колеж към училището, както и повишаване в първо старшинско звание.

В ритуала участваха 14 кадети, приети в редовна форма на обучение за учебната 2018/2019 г. и 40 кадети, приети в задочна форма на обучение за 2017/2019 учебни години. по специализации „Експлоатация и ремонт на корабни радио, радиотехнически и комуникационни устройства” и „Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби”, „Морско корабоводене“ и „Морски оръжия“.

Завършилите редовна форма на обучение ще бъдат назначени на старшински длъжности във военните формирования от състава на Военноморските сили.

Със свои заповеди министърът на отбраната Красимир Каракачанов, командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев и началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал професор д.в.н. Боян Медникаров наградиха първенеца на випуска и първенците на различните специализации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай