Изпращаме януари със студ и вятър, а след това се задава нещо необичайно

Прогнозата за началото на февруари

Изпращаме януари със студ и вятър, а след това се задава нещо необичайно | StandartNews.com

Първите 10 дни на февруари ще ни зарадват с необичайно топло време и температури до 20 градуса, съобщава Sinoptik.bg.

Преди това обаче ще трябва да изпратим януари, който ще си тръгне със студ и силни ветрове.

Във вторник ще остане студено, с температури призори до минус 5 – минус 6 градуса, а през деня – от 1 до 6. Облачността бързо ще намалява и ще се ограничи до крайните югоизточни райони, а в Странджа ще вали сняг.

В сряда и четвъртък ще е слънчево и сравнително тихо. Дневните температури ще се повишават и в четвъртък ще достигнат 13-14 градуса в Северозападна България.

В петък над страната ще премине бърз студен атмосферен фронт с усилване на северозападния вятър и незначителни валежи от дъжд, а в планините – и от сняг. Температурите леко ще се понижат.

Първият уикенд на февруари ще донесе слънчеви дни, с дневни температури в неделя около и над 15 градуса. Тази атмосферна конфигурация ще се задържи до 9-10 февруари – без валежи, с мъгли в тихите райони сутрин, но с много слънчеви часове следобед. Температурите ще се движат в интервала 10-15 градуса, като в някои от дните ще отбележим и стойности около 20 градуса.

Предварителните прогнози са за раздвижване на атмосферата с нахлуване на малко по-студен въздух и валежи от дъжд и сняг след 10 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи