Предлагат да има детски занимални в работата

Целта е максимално да бъдат улеснени родителите

Предлагат да има детски занимални в работата | StandartNews.com

Безплатни занимални за децата ще бъдат осигурени на работното място на родителите. Това предвижда нов проект на Министерството на труда и социалната политика, съобщава НОВА ТВ.

Планирано е фирми да могат да кандидатстват за финансиране, като техен ангажимент ще бъде да осигурят подходящ детски кът. Очаква се така родителите да бъдат по-спокойни за децата си и съответно - по продуктивни в работата си.

Бюджетът, предвиден за новия проект, е 15 000 000 лева. Според социалното министерство парите ще стигнат за изграждане на детски центрове в около 200 фирми. Средствата ще бъдат похарчени за оборудване на занималните и за заплатите персонала за една година. Предвидено е проектът да бъде продължен.

Изискването ще бъде фирмите да наемат персонал, който да работи в занималнята. Набирането на хора ще се случва през бюрата по труда в страната, като служителите ще бъдат предварително обучавани.

Идеята е родителите да могат да се възползват от услугите на детския кът в работата целодневно или почасово, както и по време на ваканциите на учениците.

Предполага се, че реализирането на подобен проект ще повлияе върху казуса с взимането на фалшиви болнични. Така родителите ще се прибират заедно с децата си, без да бързат от работното място да стигнат до детската градина, ясла или училище, за да ги приберат.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай