Илиян Василев: Пеевски заслужава адмирации

Той е показал през годините, че има изключителна сила и изключителна воля, каза адвокатът

Илиян Василев: Пеевски заслужава адмирации | StandartNews.com
  • Той е показал през годините, че има изключителна сила и изключителна воля и няма нищо по-хубаво за народа на България, ако тази сила и тази воля бъдат използвани именно за доброто на българския народ, каза адвокатът

Даренията, които г-н Делян Пеевски направи, това че спаси един футболен клуб, е много благородно дело и заслужава адмирации и благодарност. Това заяви в студиото на „120 минути” адвокат Илиян Василев. Той промени и темата и хода на интервюто си, като от самото начало поиска да отговори на хората, които се опитват да го скарат с двама души – премиера Бойко Борисов и народния представител от ДПС Делян Пеевски.

„Според мен за качествата на един човек най-добре може да се съди по това как за него говорят враговете му. И след като най-големият враг на г-н Пеевски г-н Цветан Василев казва: „На Пеевски никой не може да му отрече, че има изключителни качества”, значи този човек заслужава внимание и трябва да се обсъдят неговите качества”, каза адвокат Василев. И продължи: „Лично за мен г-н Пеевски е показал през годините, че има изключителна сила и изключителна воля и няма нищо по-хубаво за народа на България, ако тази сила и тази воля бъдат използвани именно за доброто на българския народ”.

„Даренията, които г-н Пеевски направи, това че спаси един футболен клуб, за да може ние, цесекарите да си играйкаме и в бъдеще с този клуб, е много благородно дело и заслужава адмирации и благодарност”, категоричен бе Илиян Василев. „Лично за мен, в личен план, едно от най-приятните неща, които съм изживявал, е когато видях г-н Делян Пеевски да удря с юмрук по трибуната на Народното събрание и в лицето, или по-скоро в гърба, на всесилния тогава Цветан Цветанов да каже: Не ми се правете, защото лично ще се разправя с вас. И смятам, че тези думи на г-н Пеевски, ако станат мото на целия български народ и българският народ се обърне към своите управляващи с думите не ни се правете, защото лично ще се разправяме с вас, животът тук ще стане по-хубав”, коментира още адвокатът.

По отношение на премиера Бойко Борисов той разказа: „Преди много години г-н Бойко Борисов имаше едно мнение за моята работа. Преди десетина години случаят ни събра, изяснихме нашите отношения. От този момент той не е разказал нито един виц за мен и аз не съм казал нито една дума вече 10 години, с която да наруша коректния тон, с който се разделихме тогава”. Оттогава не сме се виждали, каза Илиян Василев. Той заяви, че няма нищо общо с укриващия се от правосъдието в Дуба хазартен бос Васил Божков. „Той си има защитници, сигурно са най-добрите на света. Не ме вкарвайте в тези сюжети”, заяви Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай