Големи горещини днес, но ето какво дебне в прогнозата за времето

Максималните температури ще са между 35° и 40°, в София - около 35°

Големи горещини днес, но ето какво дебне в прогнозата за времето | StandartNews.com

Времето днес ще е предимно слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - до умерен. Максималните температури ще са между 35° и 40°, в София - около 35°.

В планините времето ще е предимно слънчево. Ще се развива купеста, след обяд купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са 30°-33°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В неделя ще преобладава слънчево време, но ще има и развитие на купеста облачност, и на отделни места, главно в Северна България и планините, ще превали и прегърми. С усилване на вятъра от северозапад, дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. Новата седмица ще започне със слънчево време, вятърът ще отслабне. Сутрин ще е малко по-прохладно, а и дневните температури в понеделник ще се понижат още малко, но във вторник-сряда отново ще се повишат, ще е много горещо, с голяма вероятност на места в низините да надхвърлят 40°. В средата на седмицата въздушната маса отново ще се лабилизира. Повишава се вероятността за локални интензивни валежи и гръмотевични бури с градушки, на повече места в четвъртък, когато и северозападният вятър ще се усили, а температурите ще се понижат чувствително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай