Геле си дойде, за да умре у дома. Погребват го в Дупница

Ето къде ще бъде опелото

Геле си дойде, за да умре у дома. Погребват го в Дупница | StandartNews.com

Ангел Христов, който е приятел и съдружник на Пламен Галев, двамата известни като братя Галеви, се е върнал в България и е починал от инфаркт, съобщи "24 часа".

По-рано новината съобщи и местният вестник struma.bg, като уточни, че информацията още не е потвърдена.

Неочаквана новина за братя Галеви. Върнал ли се е Геле? 

54-годишният дупничанин Ангел Христов ще бъде погребан утре. Опелото ще е в храма "Св. Георги" в Дупница и се очаква да има засилено полицейско присъствие. "Жалко, че си отиде млад човек. Двамата много направиха за обновяване на черквите в района. Патронните икони на църквите, които са от златна мозайка, са дарение от тях.", каза архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, цитиран от 24 часа.

Братя Галеви избягаха от страната ни през 2012 г. малко преди да получат окончателни присъди от 5 и 7 г. затвор за рекет и изнудване.

"От вас научавам, че се е прибрал и че е починал. Нищо не сме чули в селото. Рядко минава покрай имота, но никога не съм виждала някакво движение на хора", каза кметът на Ресилово Мариана Доцина. В Ресилово е имението на братя Галеви, където след бягството им от страната остана да живее жената на Ангел - Радмила с дъщеря си и сина си. Радмила е треньорка по художествена гимнастика.

Ангел Христов е от Сандански, но близките му настоявали да бъде погребан в Дупница, където е прекарал по-голямата част от живота си. През 2014 г. почина майка му Искра, но той не беше на погребението ѝ.

Братя Галеви бяха осъдени за тежки умишлени престъпления - Галев като ръководител, а Христов като участник в организирана престъпна група за изнудване, която е била въоръжена. Точно за това двамата бяха осъдени, но избягаха, преди наказанието им да влезе в сила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай