Феновете не са готови за акциите на "Левски"

Футболът у нас се управлява погрешно, обявиха след срещата с Борисов привържениците на отбора

Феновете не са готови за акциите на "Левски" | StandartNews.com
  • Футболът у нас се управлява погрешно, обявиха след срещата с Борисов привържениците на отбора

Феновете не са готови да поемат акциите на "Левски". Това обявиха представителите на фенските организации на синия отбор след двучасовата си среща с премиера Бойко Борисов. В нея участваха и министрите на финансите Владислав Горанов и на спорта  - Красен Кралев.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов:Акциите на "Левски" при феновете

"Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба, така както е при Барселона, и Реал - публиката или феновете имат важна роля. Толкова по модела“, каза на феновете Борисов.

Моделът, в който един бащица издържа "Левски" е порочен, но феновете не са готови да поемат клуба, коментираха привържениците на синия отбор след срещата в МС. Те признаха, че Васил Божков е стабилизирал отбора. Но в същото време заявиха, че моделът, по който се финансира футболът у нас е погрешен.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов поискал гаранции за държавния монопол в лотарията

Бойко Борисов и другите политици се съгласиха, че футболът у нас се управлява по погрешен модел, каза на брифинг председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян. Той съобщи, че феновете и друг път са получавали предложение да поемат акциите на отбора си. Спас Русев също им ги предлагал. Все пак фенските организации ще си помислят.

Обещания днес не е имало. Сега след срещата с Борисов ще взимаме решения, каза още Хиндлиян. Той отново подчерта, че запалянковците на Левски като цяло не подкрепят идеята за протести, въпреки че на втората среща с Васил Божков имаше фенове, които призоваваха за крайни мерки.

Левски е политически заложник и проектозаконът за хазарта е поредната схема, заяви представителят на "Ултрас Левски" Адриан Петров. Той уточни, че подкрепя сегашното ръководство на "сините" и според него начинът то да продължи работа е 20 хиляди да подкрепят "Левски" на "Герена" във всеки мач.

Не ни интересуват проблемите на Васил Божков и неговия бизнес, а "Левски", заявиха Степан Хиндилян от Националния клуб на привържениците, Адриан Петров от "Ултрас Левски", Илия Христов от "Сини сърца" и Даниел Стрезов от "Синя България". Те уточниха, че говорят в лично качество след срещата с Борисов, а организациите им тепърва ще излязат със становища.

Министър-председателят ни показа доклада на АДФИ, но от него ние не разбрахме дали Божков е виновен или просто в закона е била оставена вратичка, обясниха Хиндилян и Стрезов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай