Борисов:Акциите на "Левски" при феновете

Не защитаваме корпоративни интереси, интересува ни само бъдещето на клуба, Степан Хиндлиян

Борисов:Акциите на "Левски" при феновете | StandartNews.com
  • Не защитаваме корпоративни интереси, интересува ни само бъдещето на клуба, Степан Хиндлиян

Акциите на "Левски" да са при феновете. Това препоръча премиерът Бойко Борисов на привържениците на отбора, които бяха при него зарази опасенията за предстояща финансова криза на отбора. Собственикът Васил Божков заяви, че ако законът за хазарта бъде приет и лотарийните игри станат изключителен държавен монопол, няма да има възможност да издържа "Левски". Божков препоръча на феновете да се срещнат с премиера и да му поставят въпроса.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов поискал гаранции за държавния монопол в лотарията

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с "Левски", какви са Вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски пред премиера.

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК "Левски" е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба, така както е при Барселона, и Реал - публиката или феновете имат важна роля. Толкова по модела“, отбеляза Борисов.

Привържениците на Левски обаче признаха, че не са готови да вземат акциите на клуба, ако им бъдат предложени от Васил Божков. Все пак те признаха, че това е една първа стъпка към преминаването към подобен модел, както при големи световни клубове.

По въпроса за евентуални протести феновете заявиха, че мястото им е на стадиона и подчертаха, че ще защитават "Левски", а не бизнес интереси, включително и тези на собственика на футболния клуб.

В разговора участваха още министрите на  финансите - Владислав Горанов, и на спорта -Красен Кралев.

Припомняме, че вчера Бюджетната комисия в парламента одобри на първо четене проектозакона на депутата от НФСБ Валери Симеонов, с който се разрешава лотария да се провежда единствено от държавата. Преди това Борисов обяви, че иска гаранции, с които държавният монопол да е изключителен, да няма никакви вратички за концесии, с които лотарийните игри да преминат към друг собственик. Повод бяха опасенията на Васил Божков, че Националната лотария се национализира, за да му бъде взет бизнеса и да се прехвърли на друг играч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай