Ето компенсацията за неприетите деца

Обмисля се сума от 650 лева

Ето компенсацията за неприетите деца | StandartNews.com

Компенсацията за неприетите деца в детска градина да стане 650 лв. Това предлага зам.-кметът по образование и култура на София Мирослав Боршош, стана ясно от негово интервю пред bTV.

Според него строителството на детски градини в столицата не може да реши проблема с местата. Той смята, че необходими промени в наредбите.

"Извън детските градини са близо 14 000 деца, защото има около 3500 деца, които са в частни детски градини и ясли. Те също не са получили своите места", коментира Боршош.

Според него, когато предлагаш едни и същи решения, не може да искаш различен резултат. "Предишното правителство определи помощ от 291 лв. за всеки, който не е влезнал в градина. Наредбата, която казва кой ги получава, е много тежка. Първата ни работа тези пари е наистина да стигнат до родителите", обясни Боршош.

Зам.-кметът заяви, че ще премахнат много от досегашните критерии за получаване на помощта.  Боршош допълни, че много би искал той и екипът му да формират пакет от 650 лв. тази година и той да стигне и до родителите на всяко дете, което не е в общинска детска градина и ясла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай