Джиджи идва за "Саломе"

Пендачанска като Саломе

Джиджи идва за "Саломе" | StandartNews.com

София. Оперната дива Александрина Пендачанска пристига в София за тукашната премиера на "Да разкриеш Саломе" - едно от българските заглавия на Киноманията, стартираща довечера в зала 1 на НДК.

Документалният филм на Найо Тицин, съпруг на прочутата певица, ще се завърти в "Одеон" и "Люмиер". Продукцията вече провокира истински "бум" - от фестивала на българското кино в Рим до "Аполония" в Созопол. Както винаги Джиджи прави ярка роля. Този път тя е гарнирана със сценични провокации - звездата се съблича във върховен миг от действието. Костюмите в спектакъла са на световноизвестния дизайнер Кристиан Лакроа, в екипа са латвийският диригент Модестас Питренас и френският режисьор Венсан Босар. Операта на Щраус е представена като естетическо и емоционално преживяване, чрез което се разкриват тъмните кътчета на човешката душа.

Създателят на "Тримата глупаци" и "Сънчо" е в центъра на интригуващия филм "Чичо Тони, тримата глупаци и ДС". Режисьорките Весела Казакова и Мина Милева разказват с много чувство за хумор историята на Антони Траянов (Чичо Тони) - талантлив аниматор и забавен човек, който остава в сянка в разцвета на жанра през 70-те години. Киноманията отдава почит и на Рангел Вълчанов - с изложба от черно-бели фотоси от професионалния му път и прожекция на документалния филм "Индия завинаги". Познавачите ще гледат съкратената 35-минутна версия на "Немирната птица любов". Прожекциите на двата филма на 28 ноември от 18,30 часа в "Люмиер" са със свободен вход.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай