Вторник,

Движението на Кулата ще е на 5 ленти през уикенда

От: Редактори -
Движението на Кулата ще е на 5 ленти през уикенда
A
A
A

Километрични задръствания и часове чакане на гранично пропускателния пункт "Кулата", които се повтарят всяка година по време на летния сезон принуди Министерството на вътрешните работи да предвиди повече хора на място и мобилни екипи, които да подпомагат работата.

В момента опашки има само на пропускателния пункт, но обработката на автомобилите е за минути.

През почивните дни ще бъде създадена нова организация на движение, за да не се създават километричните опашки от чакащи от миналите дни.

„Ще работят всички пет ленти на влизане и на излизане от България. Четири от тях само за автомобили и една за камиони. Автобусите ще се спират на места, на които да не пречат на движението - това ще са островчетата преди тротоарната площ на кабините и паркингите, където допълнителен брой служители с мобилни устройства ще ги проверяват“, обясни пред БНТ главен инспектор Атанас Георгиев, началник на ГКПП "Кулата".

Автомобилите ще се проверяват само веднъж - на българската или на гръцката граница.

Необходимите документи за бързо преминаване са регистрационен талон на автомобила, личните карти на пътуващите и декларация от отсъстващ родител за деца български граждани, които напускат страната. Изисква се пътуващият с децата родител да носи оригинал на документа, както и копие, което се оставя на ГКПП.

През последната седмица 58 600 превозни средства са напуснали България към Гърция, а 59 000 са влезли в страната. Преминали са около 500 000 души в посока.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички