Домусчиев с остър коментар за цената на тока

Думите му са по повод изказване на Константин Стаменов от БФИЕК

Домусчиев с остър коментар за цената на тока | StandartNews.com

„Сега, когато прочетох интервюто на Константин Стаменов (БФИЕК) за загубите на индустрията от цените на тока, си спомних разговора ми от днес с колегата Красимир Дачев (Зам.-председател на БТПП), който вече спря и трите си завода. Споделих му, че от министъра на енергетиката, по стара българска поговорка, и чеп за зеле не става, а той ме помоли да не обиждам чепа! Не знам смешно ли е или тъжно”, пита в социалните мрежи председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Думите му са по повод изказване на Константин Стаменов от БФИЕК, в което той посочва, че очaĸвa пpeдпpиятия дa изпaднaт в лиĸвиднa ĸpизa и дa ce пpиcъeдинят ĸъм cпpeлитe paбoтa пpeз минaлaтa ceдмицa.

"Cтpaxyвaм ce, чe тoвa ca бaзoви мoщнocти и cпиpaнeтo мoжe дa дecтaбилизиpa цялaтa eлeĸтpoeнepгийнa cиcтeмa. Стопанските потребители у нас надплатиха 64 млн. лева заради изкуствено поддържан дефицит и манипулиране на пазара", казва той.

По-рано през деня председателят на КРИБ излезе с друга гневна позиция по темата. В профила си във Facebook той написа: „Безхаберието, енергийната мафия и корупцията пак ни превзеха! После прави икономика?! Как? За какво да инвестираме? За да пълним джобовете на измамниците?! Всичко, което постигахме с протестите през 2015 година, отиде в канала. Само в рамките на месец! Аз лично няма да ходя на среща с ръководството на БЕХ. С тези хора няма какво да си кажем”.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай