Домусчиев доволен от новия бюджет

Ако някой вижда в мое лице проблем, проблемът си е лично негов, каза председателят на КРИБ

Домусчиев доволен от новия бюджет | StandartNews.com

Новият бюджет е добър, има доста разходи за хората. Тази оценка даде председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в предаването „Беновска пита“ на Канал 3. Той подчерта, че вдигането на минималната работна заплата не е проблем за фирмите от КРИБ, защото в тях почти няма хора, назначени на минимална сума.

Навсякъде в цивилизованите държави, минималният осигурителен праг се определя с формули, коментира шефът на КРИБ. Кабинетът вдигна прага от 2600 на 3000 лв., въпреки че всички работодателски организации бяха против. Богатите няма да платят повече, ще платят тези специалисти, които ние търсим, каза Домусчиев. И коментира, че не се спазват предизборни обещания. Ние трябва да имаме предвидима обстановка и се питаме дали е добре да се инвестира в България, заяви председателят на КРИБ. Индустрията създава работните места, осигурява и данъците, които се плащат. Осигурява и не малка част от процента на бюджета. Колкото по-бързо управляващите се ориентират към това, което казва бизнеса, толкова по-добре би било, смята Кирил Домусчиев.

Има много хора, които се опитват да ме представят като олигарх, но истината е, че КРИБ сме най-представителната организация, коментира още Домусчиев. Според него в България всеки обича да казва: „Дайте да дадем!“, но никой не предлага конкретни решения.

„Аз нямам акт, който да трябва да ми се опростява. Всичко, което ми е излязло, съм си го платил. Това са едни приказки, които се тиражират като случая с 50-те милиона. Аз нямам акт, който да определя санкция, която моите фирми да трябва да платят. Данъчните служби могат да го потвърдят. Ако някой вижда в мое лице проблем, проблемът си е лично негов. Има много хора, които по една или друга причина не харесват Домусчиев и като цяло успелите и богатите. Аз си подкрепям моята позиция“, заяви още Кирил Домусчиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай