Докато депутатите се карат, народът на бунт заради убийците на пътя

Тази вечер в три населени места, по едно и също време, се провеждат протести

Докато депутатите се карат, народът на бунт заради убийците на пътя | StandartNews.com

Докато депутатите в парламента си получават огромните си заплати и се чудят как да наредят пъзела на собствената си власт, народът се вдигна на бунт.

Тази вечер в три населени места, по едно и също време, се провеждат протести. Общото между тях е, че са провокирани от войната по пътищата, която ежедневно взима жертви, пише "Трибюн.бг".

Войната по пътищата: и този проблем е манталитетен

Казанлъшкото село Бузовград е блокирано от протестиращите му жители заради смъртта на 14-годишно дете, прегазено от пиян и надрусан бивш полицай.

В Шумен протестират близките и приятелите на 22-годишната Светомира, която намери смъртта си, след като на връщане от работа автомобилът й бе блъснат от джипа на шофиращия с бясна скорост 18-годишен Жечко Кюркчиев.

Третият протест е в село Братаница, където родителите на 7-годишната Моника протестират заради условната присъда на полицая, който я прегази на пешеходна пътека.

Започва делото срещу антимафиота, блъснал и убил 7-годишната ...

Бунтът и недоволството на хората, както и чувството им за липса на справедливост, са очаквани и оправдани. Най-малкото защото липсва адекватно законодателство, което да ограничи жертвите на войната по пътищата и очевидно това гражданско недоволство е само началото.

Ако депутатите не искат да разберат, то нека продължат да отлагат приемането на спешни и очевидно належащи законодателни промени за завишаване на наказанията за пияни и дрогирани шофьори, както и за отнемане в полза на държавата на возилата на подобни.

Така утре, когато хората отново заговорят за това, че държавата е абдикирала и институциите са задрямали блажено за проблемите им, отново ще се окажат напълно прави.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай