Добри новини за водата на перничани

С изградените сега 10 филтърни клетки с нова тръбна разводка и ново регентно стопанство ще се осигури пречистването на 300 л./ сек. питейна вода за града

Добри новини за водата на перничани | StandartNews.com

 

В напълно автоматизиран режим на работа ще премине старата пречиствателна станция за питейни води в Перник след възстановяването ѝ, съобщиха от общината. С пускането ѝ в експлоатация ще бъде осигурено пречистването на 300 л./ сек. питейна вода за Перник.
Строително – монтажните дейности по възстановяването на старата пречиствателна станция, която не е ползвана повече от 30 години, продължават. Реконструкцията ѝ стана възможна след като в края на миналата година правителството отпусна на Перник 35 млн. лв. за справяне с водната криза.
С изградените сега 10 филтърни клетки с нова тръбна разводка и ново регентно стопанство ще се осигури пречистването на 300 л./ сек. питейна вода за Перник.
Пречиствателната станция ще работи със система „SKADA“, която ще може да се наблюдава и управлява от сградата на В и К – Перник. Подменени са помпите и крановете, които създаваха проблеми при работата на съоръжението.

фото zapernik.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай