До часове всичко се обръща: студ, дъжд, гръмотевици и мъгли

Прогнозата за сряда

До часове всичко се обръща: студ, дъжд, гръмотевици и мъгли | StandartNews.com

През нощта срещу сряда над крайните северозападни и западни райони облачността ще се увеличи и до сутринта на места ще превали дъжд. Възможни са и гръмотевични бури над южните райони от нашата страна.

Минималните температури слабо ще се понижат и ще са между 8°С и 13°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до 8-9°С. По-високи ще са над Източна България - до 13-15°С. Ще има условия и за мъгли около водните басейни и котловинните полета. Ще духа слаб югозападен вятър. 

През деня в сряда, по преминаващ студен атмосферен фронт, валежите над Западна България постепенно ще обхванат централните и източни райони. Ще има условия и за гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. 

Преобладаващите максимални ще са между 17-19°С в Западна и Северозападна България и малко по-високи - до 22- 23°С в Югоизточна България. Късно след обяд и през нощта срещу четвъртък над западните райони облачността ще се разкъса и ще намалее до ясно време, пише Meteo Balkans.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай