ДНСК спира строежа на "Златен век"

Служители на строителната компания от своя страна протестираха

ДНСК спира строежа на "Златен век" | StandartNews.com

"Спираме строежа на "Златен век". "Артекс" няма валидно строително разрешително", заяви арх. Влади Калинов от ДНСК, като поясни, че разрешителното за строеж е изтекло през 2020 г.

Служители на строителната компания от своя страна протестираха пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, настоявайки "Артекс" да довърши изграждането на небостъргача "Златен век".

Месец след като Върховният административен съд окончателно отмени заповедта на началника на ДНСК за спирането на строителството на сградата "Златен век", от "Артекс" протестираха пред регионалното министерство, защото според тях строежът ще бъде спрян отново.

Миналата седмица кметът на "Лозенец" Константин Павлов сезира главния прокурор заради продължаващото строителство на сградата. Според него фирмата няма валидно разрешение за строеж, тъй като то вече е изтекло.

"Това е абсолютен произвол на институциите, което го правят към нас, защото ние имаме решение на ВАС и това е стабилен административен акт. Когато сме чисто българска компания, трябва да бъдем унижавани, трябва да бъдем спирани, трябва да бъдем с внушенията в медиите, че нещо не е наред в "Артекс", не може нещо да не е наред на "Артекс", не може и това, което се опитват да направят е нещо изключително грозно, непочтено", заяви управителят на "Артекс" Весела Мирянова.

През 2017 година след предложение на ГЕРБ законът беше променен и строителните разрешителни получиха удължаване. Така "Златен век" попадна в заварено положение, ремонтът на закона получи името - Поправката "Артекс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай