Да се лекуваш чрез пошляпване

Да се лекуваш чрез пошляпване | StandartNews.com

От метода "Пайда-Ладжин" се възползват спортисти и звезди

Бизнесът разболява хората, смята китайският лечител Хончи Шао

Той не е лекар. По професия е инвестиционен банкер, който работи в Хонконг в продължение на над 10 г. На 40-годишна възраст Хончи Шао написва книгата "Сексът и пазарите", първият роман на китайски, описващ живота на инвестиционните банкери. В определен етап от своя живот Шао започва да се увлича от китайска медицина. Научава, че лечението на тялото може да се извършва без лекарства, а дори и без билки. Това е възможно чрез древния китайски метод за самолечение Пайда-Ладжин, базиран на потупване, пляскане и разтягане. Книгата на Мастер Шао "Самолечение с Пайда-Ладжин" (Шляпане-Разтягане) е издадена на български език през юни т.г. Преди броени дни методът бе официално одобрен от Китайския национален комитет за здравната индустрия като легитимен начин за лечение.

- Мастер Шао, какво накара един инвестиционен банкер да се заеме с холистична медицина?

- Бях в бизнес, в който най-важното бе да правя пари, но започнах да мисля - какво ще остане след мен, ако работя това до края на живота си. Тогава написах книгата "Сексът и пазарите", която стана бестселър. Познавах бизнеса и затова я написах. В комунистически Китай хората се стремяха да отидат в Америка, за да учат бизнес. Това направих и аз.

- Познанията от бизнеса намериха ли място в лечебните ви дейности?

- Бизнесът разболява хората. Научих, че в човешката природа е да се прави бизнес, има спадове и подеми, много емоции изразходва и това го разболява.

- Как започнахте самолечението?

- Започнах да уча традиционната китайска медицина. Чичо ми и майка ми са лекари. Виждах разликата между традиционната медицина и холистичната. Много по-късно стигнах до идеята за самолечение. В началото майка ми не ми вярваше, защото е професионален медицински лекар, а аз работех във финансовата сфера. Казах й - като си лекар, защо не излекуваш себе си, имаш проблеми с високото кръвно налягане, с бъбреците, с болките в кръста? Когато дойде на мой семинар, здравето на 80-годишната ми майка се възстанови. Преди 6 г. започна да прави Пайда-Ладжин и бъбреците възстановиха нормалната си дейност, кръвното й се нормализира и вече няма болки в кръста. Тя имаше проблем с очите. Казах й "шляпай върху очите си". И тя започна да вижда по-добре.

- Върху какво се базира методът Пайда-Ладжин?

- "Пайда" означава шляпане, а "Ладжин"- разтягане. Той е комбинация от два метода за самолечение, които са безопасни, прости и ефективни. Тяхното предимство е, че са достъпни - всеки може да се научи да ги прилага и да се лекува сам.

- И как става това?

- Препоръчително е да започнете Пайда в главните зони (лакти, колена, ръце и стъпала), където се събират много от акупресурните точки. Така цялото тяло се събужда за самолечение. Чак после можете да започнете да правите пайда около болното място и върху него.

- Кога може да се прилага методът?

- По всяко време - сутрин и вечер, или сутрин, следобед и вечер. При здрави хора кожата само леко ще порозовее. Появата на петна и оцветявания по кожата, наречени Ша, винаги показва блокажи в енергийния поток.

- Кои болести се повлияват от Пайда-Ладжин?

- Не съм доктор. Не съм дори лечител. Аз съм просто учител. Всичко, което искам да направя е, да кажа на хората за Пайда-Ладжин. Така те ще се справят с обикновени настинки до ракови заболявания, до алцхаймер, депресия, автоимунни заболявания, диабет. Всичко, което можете да се сетите, може да бъде възстановявано с Пайда-Ладжин, защото това е натурален метод.

- В кои страни сте имали демонстрации?

- В Сингапур, Малайзия, Франция, САЩ, Канада и други страни. За първи път съм в България, благодарение на Лазарина ван Оствейн, която е лектор от Колежа по Кинезиология в Йоханесбург - ЮАР.

- Колко време ще бъдете в България и къде ще бъдат семинарите с демонстрации?

- До 16 юли. Предвидени са две лекции-демонстрации, едната беше в неделя, а другата- в сряда в НДК. Всеки от залата можеше да опита върху себе си метода. Ще има и седемдневен семинар - в Бакьово, между 9 и 16 юли. С метода се получава генерално подобрение не само на здравето, но и на духа и ума. Получава се пълен ремонт.

- Лекувате ли деца и на каква възраст трябва да е детето?

- Няма ограничения за възрастта. Когато децата са още малки, това е идеалното време да ги научите на един прекрасен метод за самолечение. Дори 7-месечни деца се поддават на терапията. Бебетата се успокояват почти мигновено, като започнете да ги потупвате по дупето, когато плачат. Ако едно току-що проходило дете падне и се удари, потупайте удареното място и кажете "Пайда-пайда." То ще се научи да го прави само следващия път.

- Върху какво въздействате - кръвоносна система или аура?

- Всичко е енергия. И китайците, когато говорят за енергия, говорят за меридианна система, докато индийците говорят за чакра, но това е система от енергии. Пайда-Ладжин разблокира блокажи в енергийната система. При разтягане и шляпане вие отблокирате енергийната система и енергията протича свободно.

- Помага ли за отслабване?

- Това е страничен ефект. С метода ставаш по-слаб, по -красив, бръчките ти изчезват. В моя уебсайт бе писала жена, на която цялата коса бе опадала, и когато приложи метода, започна да расте отново.

- А при гинекологични проблеми и забременяване?

- Да, при менстурални проблеми. Разтягаш се и шляпаш точно, когато имаш най-силни болки и се възстановяваш бързо. При рак на гърдата и на щитовидната жлеза методът също помага. А когато жената по време на бременността е правила този метод, раждането е безболезнено. Пайда-Ладжин помага и на бездетни.

- Споделете един-два случая за излекувани ваши пациенти.

- Във Ванкувър върнах към спорта баскетболист, който бе изпаднал в депресия. След като се възстанови, той забеляза, че тича и скача по-добре. В Индонезия пък помогнах на шампионка по плуване, която само един ден с Пайда-Ладжин увеличи така скоростта, че плуваше много бързо и постави два национални рекорда. Каквото и нараняване да имаш, веднага трябва да започнеш с Пайда. Върху раната - не бива да се прилага, но върху тялото - да. Това е най-бързият начин за възстановяване на травми и наранявания.

- Търсили ли са ви известни хора за помощ?

- Да, в Тайланд. Няма да спомена имената на депутатите, които учех на метода. Търсили са ме и известни филмови звезди в Китай и Индия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай