Чудна пролет. Ето кога става 20°

Вятърът отслабва, няма да вали

Чудна пролет. Ето кога става 20° | StandartNews.com

Чудна пролет. Вятърът отслабва, няма да вали. Ще е слънчево и топло, сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури през нощта бяха между 0° и 5°. През деня живакът в термометрите ще стигне 11° и 16°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за март.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над южното крайбрежие, но без съществени валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без съществени валежи. Ще духа силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

В четвъртък и в петък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, почти без валежи. През първия ден вятърът ще е от север-североизток, слаб до умерен. В петък с умерен запад-югозападен вятър ще се затопля и дневните температури ще достигат, на места и ще надхвърлят 20°. В събота от северозапад на югоизток облачността ще се увеличи, на места ще има и валежи, възможни са и гръмотевици. С временно усилване на вятъра от запад-северозапад температурите ще започнат да се понижават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай