Чрез мен удрят всички патриоти

Чрез мен удрят всички патриоти | StandartNews.com

Вече не вярвам в безпристрастността на съда

* Ще предложа главният прокурор да се избира от НС
* Няма да се моля нито на Борисов, нито на Борисовица
* Не търся предизборна шумотевица

- Г-н Сидеров, разговаряме час след като говорихте пред ВСС. Какво се случи?

- Като човек с накърнени човешки права помолих да бъда изслушан от ВСС, тъй като това е най-високият форум на магистратите. А правата ми са нарушени от тенденциозните публични изявления на главния прокурор, говорителя му, градския прокурор, главния секретар на МВР и други. В искането на главния прокурор за снемане на имунитета ми е посочено, че съм извършил хулигански действия и съм пляснал полицай по ръчичката. В заключението на съдебния лекар Феодор Оджаков от Александровска болница за "плеснатия" полицай Крум Цветков (главен оперативен дежурен в СДВР) обаче е записано, че Крумов няма увреждания. Истината е, че мен ме блъскаха и удряха! Освен това за какво да оказвам съпротива, както се твърди, нали аз викам полиция?!

Искането на главния прокурор е написано некадърно, невярно, тенденциозно и мръснишки! Т.нар. главен прокурор ме обвинява в престъпление по чл. 325 за хулиганство и непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу органи на реда, отличаващи с изключителен цинизъм и дързост. Никой не можа да обясни какви хулигански действия извършвам. Това е нонсенс, безумие.

- Вие все пак влязохте в остър словесен спор с полицаите...

- Аз не спорех, а обяснявах какво е станало. Питах ги защо са толкова много (по едно време преброихме 12 патрулки), питах ги как се казват, те отказаха да отговорят. Питах единия защо не е в установен вид, а е разпищолен, няма шапка и дъвче дъвка. Всичко това е описано като съпротива. Затова съдя Сотир Цацаров за клевета. Искът ми е за 7 хил. лв., колкото е заплатата му. Твърдя, че той е извършил престъпление по чл. 45 от ЗЗД, с които той засяга моята чест и достойнство и съм понесъл душевни страдания. На същите основания съм завел дела и срещу Арнаудова, Костов, Маринов и Динев, които в събота излязоха с изявления, преди да е започнало следственото дело срещу мен.
Обвинен съм и за престъпление по чл. 131 заедно с Десислав Чуколов (зам.-председател на "Атака" - б.а.). Той пък бил нанесъл лека телесна повреда на Петър Делин, полицай от СДВР, в областта на дясната буза. Имал кръвонасядане на лигавицата и два броя охлузвания. Те всички дъвчеха дъвка, така че е много възможно да се е прехапал. Кой го е прегледал обаче? Проф. Станислав Христов, който е разследван и уличен за търговия с органи през 2008 г. Продавал е кости и сухожилия от трупове в моргата на фирма, изнасящи органи в САЩ, със съдействие на тъканната банка "Остеоцентър България". Липсващите кости били заменяни с пластмасови тръби, за да не се появят подозрения при погребенията на телата. Хващан е с 3,9 промила в кръвта да управлява автомобил и е осъждан за това през 2009 г.

- Каква е връзката между неговото минало и заключенията му сега?

- Този човек, който търгува с части от умрели хора и трябва отдавна да е в затвора, в момента е прокурорска маша. Той би открил кръвонасядания където му кажат. Според вас морален изрод има ли право да издава медицински експертизи? Та той е зависим. Затова само с медицинското от него е опорочено цялото разследване!

- Какъв отговор получихте от ВСС?

- Дадоха ми съвет да внеса изложението си в Етичната комисия на ВСС. Дотогава главният прокурор е недосегаем. Вижте, много се говори за имунитетите на народните представители, но е ред да се заговори и за имунитетите на магистратите. Защото срещу тях не могат да се водят наказателни дела.

- Ще внесете ли законови промени?

- Да. Още с поправките в конституцията. Главният прокурор трябва да се избира от Народното събрание и да се отчита пред него. 7-годишният му мандат е твърде голям. Както казваше един бивш главен прокурор - над него е само Господ. Затова настоящият си е въобразил, че може да прави каквото иска и никой не може да го пипне. Това е изключително вредно за демокрацията и обществото ни.
Такъв е случаят и с другото дело срещу мен по казуса "Варна", което започна в понеделник. Час и 15 минути не бе определена зала, в която да се гледа. Според мен, за да бъде дадена възможност на добре подготвени журналисти да си разиграят каквото трябва. Но да оставим това настрана. Като подсъдим аз съм заявил, че категорично искам да се защитавам, имам и трима адвокати. Въпреки нашето отсъствие съдийката даде ход на делото. След това питахме много юристи и всички бяха категорични, че това е абсурдно.

- Ще искате ли отвод на този съдия?

- Категорично. Вижда се, че съдийката е пристрастна. От този момент аз вече не вярвам в безпристрастността на българския съд и ще търся широка обществена подкрепа, за да не се повтарят случаите на двойни стандарти. Очевидно е, че това е натиск срещу мен, че е с цел да бъда смачкан, да изгубя самообладание и чисто политически да стана по-слаб. Това няма да стане.

- Обявихте, че ще потърсите подкрепа от други лидери на националистически формации. Влязохте ли в контакт, получихте ли отговор?

- Обръщам се към всички, които се наричат патриоти, родолюбци, националисти. С доста от тях сме били заедно през годините, после сме се разделили по различни причини. Сега е моментът да издържим теста - може ли да загърбим личните си отношения и да застанем срещу двойния стандарт. Това, което сега ми се случва, утре може да се случи на Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Павел Чернев, на всеки. Ако те попаднат в подобна ситуация, аз ще ги защитя. Защото това е удар по българския патриотизъм. През годините бяхме раздробени на групички, които се мразят, плюят се една друга и враговете на България потриваха доволно ръце. Не се срамувам да си призная грешките.
Преди гласуването на имунитета аз ще се обърна към всяка парламентарна група и ще искам както във ВСС да изложа какво е станало. Депутатите трябва да знаят фактологията, а не да решават през внушенията на определени медии. Но специално се обръщам към националистите, патриотите - нека този случай не ни разбива, а да е повод да излезем единни. Нека ни послужи за урок. Да не позволяваме да се гаврят с честта и достойнството на патриотите. Защото утре няма да има кой дори да се съпротивлява, когато ислямизират България, колонизират докрай и превърнат в територия за имигранти. Вече имах няколко разговора, но понеже не съм оторизиран, не мога да обявя имена.

- Кой се гаври с честта и достойнството на патриотите?

- Сотир Цацаров е марионетка на американското посолство. Това е човек, който ходи на отчет на "Козяк" 16. Решението за вземане на имунитета му е взето на среща на Американската търговска камара. Какво правеше главният прокурор там, да не би да е търговец? Така направи и по варненския случай - под натиск на френското и американското посолство. Преди 3-4 години тогавашният посланик Джеймс Уорлик лично ми каза, че САЩ ще ме унищожат. Ето, заканата се изпълнява. Българската политика се диктува от американското посолство и главният прокурор е маша в техните ръце. Цацаров е една марионетка. Щатите имат прекалено много основания да искат да ме отстранят от политиката - аз ги дразня отдавна, защото казвам какво правят по света. Логиката тук е желязна.

- Чухте ли се вече с премиера Бойко Борисов?

- Защо да се чувам с Борисов? Той категорично знае как
во се случва, от първите минути още, а това, че се прави артистично, че не знае, е за негова сметка. Няма да се моля нито на Борисов, нито на Борисовица. Ако той е свикнал да ходят да му целуват ръка, не е познал. Ако искаше да разбере истината, да беше се заинтересувал на място.

- Да дойде на "Раковски" пред клекшопа?

- Защо да не дойде? Тук не става дума за едно клекшопче, магазинче. То е част от огромна верига за наркоразпространение.

- Защо се занимавате с някакво магазинче, не е ли редно да атакувате големите риби?

- Точно в този клекшоп на два пъти по сигнал са идвали барети и са си отивали с подвити опашки след нареждане отгоре. Имам такава информация. Получих и данни кой точно зарежда подобни магазини с дрога, как патрулна кола или моторизиран полицай ги пази. Имам данни, но няма да ги съобщавам още, защото ченгетата им осигуряват чадър. Ще ги предам, когато знам, че мога да говоря с хора, които не са свързани с тях.

- Вие извадили ли сте си медицинско?

- Не, защото съм нормален мъж. Не е мъжко да ходиш и да се оплакваш - докторе, плеснаха ме по ръчичката.

- Обвиниха ви, че по този начин си правите предизборна кампания.

- Това не е вярно, не съм търсил предизборна шумотевица. Не аз извиках медиите, а полицаите и собствениците на магазина, които се познаваха с тях.

- Разведен ли сте с Капка Георгиева?

- Никога не съм коментирал тази тема. Няма да го направя и сега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай