Борисов: Като видят най-добрата техника, хората оздравяват

Борисов: Като видят най-добрата техника, хората оздравяват | StandartNews.com

"Спомняте как изглеждаше тази болница отвън, като влязат хората, то повече се разболяват, отколкото да им мине. А така има нещо съвременно, нещо добре направено, като видят най-добрата техника, която имаме в момента, толкова готини министри, веднага им минава. С пожелание да сте живи и здрави". Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна, където заедно с министрите на здравеопазването и на регионалното развитие откриха Онкологичен и лъчетерапевтичен център „Света Марина".

Проектът за изграждането на Центъра е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването по Схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., с общ бюджет 147 млн. лв.

"Без Господа нищо не може да се направи, затова да благодарим на Господа, че помага на нас и на правителството, и на всички вас. А хората, които идват в тази болница, се нуждаят от божията помощ на първо място и тези коварни болести, които са онкологичните заболявания", каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

"И години наред знаете, че се докарват изотопи от чужбина, те се разпадаха половината – ред, опашки. Керван - тъжен, както каза Москов, за Турция", продължи премиерът.

"Мисля, че това, което направихме и правим днес – с цялата стратегия на здравеопазването, ще решим до голяма степен поне това, което може да се направи при едно такова тежко заболяване. Оттам нататък, дано само здрави хора да излизат оттук – това ни е амбицията. И не само оттук, но и от Пловдив и от Варна, за да може този бич, който са онкологичните заболявания в България, да бъде пресичан", добави Борисов.

"И министър Москов, и Лили, достатъчно ясно и точно обясниха какво правим и какво ще правим, не искам да ги повтарям. Важно е да знаете, че правителството в лицето на тези двамата министри, и всички останали, които по някои ресори имат връзка с тях, работят в изключителен синхрон", уточни Борисов и допълни, че те имат неговата пълна подкрепа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай