Българска компания спечели "Еми" за технологии

"Хаос" е основана през 1997-а

Българска компания спечели "Еми" за технологии | StandartNews.com

Българската компания "Хаос", която създава рендеринг решения за медийната и развлекателна индустрия, бе удостоена с награда "Еми" за иновации в телевизионните технологии, съобщи пресслужбата на наградите на американската Академия за телевизионни изкуства и науки.

Основаната през 1997 г. от Петър Митев и Владимир Койзалов компания е отличена за продукта си V-Ray, използван за създаване на фотореалистични визуални ефекти, се посочва в съобщението.

Академията за телевизионни изкуства и науки на САЩ обяви лауреатите на 73-ите инженерни награди "Еми", сред които е и българската компания. Наградите ще бъдат връчени на церемония в Лос Анджелис на 21 октомври. Водеща ще е Кирстен Вангснес, известна с ролята си в популярната драматична поредица на Си Би Ес "Престъпни намерения".

"Инженерите, учените и технолозите са жизненоважна част от нашата индустрия и са ключът към продължаващата еволюция на телевизията", каза председателят и изпълнителен директор на академията Франк Шърма.

"Поредното световно признание за технологиите, които създаваме в "Хаос", е потвърждение, че продължаваме да правим нещата по правилния начин, че имаме иновативни идеи и знаем как да ги осъществим. Благодарим на екипа ни за това, че продължава да работи безкомпромисно добре в създаването на най-добрите инструменти за визуализация", коментира за БТА Петър Митев, съосновател и изпълнителен директор на "Хаос".

През 2017 г. "Хаос" бе един от 18-те носители на награда "Оскар" за технологични постижения в киното. Отличието бе присъдено на съоснователя на компанията Владимир Койлазов за "оригиналната идея, дизайн и реализация" и приноса на V-Ray технологията за навлизането и усъвършенстването на 3D визуализациите в киното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай