BILLA България е дарила над 274 000 лева през 2020 г

Компанията е дарила допълнителни 22 000 под формата на хранителни продукти

BILLA България е дарила над 274 000 лева през 2020 г | StandartNews.com

Компанията продължава да подкрепя своите дългогодишни партньори, посветени на социално значими каузи

Над 274 000 лева са дарени от BILLA България през 2020 г. за различни инициативи, кампании и социално значими каузи. Компанията е дарила допълнителни 22 000 лева под формата на хранителни продукти.

“Още от стъпването си на българския пазар, приоритет за BILLA е обвързването със социално отговорни организации. Изключително щастливи сме, че през годините успяваме да се ангажираме с все повече инициативи. Планираме и занапред да затвърждаваме позицията си на отговорна компания, като отделяме както финансови, така и непарични ресурси, в подкрепа на каузи, които припознаваме като свои,“ коментира Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.

Най-голям дял от средствата, отделени през 2020 г., са дарени за борба с коронавируса в страната, в рамките на благотворителната кампания „Заедно срещу коронавируса“, инициирана от Българския червен кръст. BILLA България дарява 100 000 лева, като със събраните средства БЧК обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID-19.

Търговската верига е и най-големият корпоративен дарител на фондация „Искам бебе“. През 2020 г. BILLA предостави сумата от 45 000 лева под формата на дарение на партньорската организация, в подкрепа на 11 двойки с репродуктивни проблеми.

BILLA затвърди и оптимистичните си очаквания за четвъртото издание на националната кампания „Ние обичаме България“. Проектът събра 43 020 лева от дарения на клиенти на каса, които търговската верига удвои от своя страна, за да подпомогне модернизирането и облагородяване на Самуиловата крепост и района около нея.

През 2021 г. BILLA България продължава да подкрепя значимите каузи на дългогодишните си партньори – Български червен кръст, фондация „Искам бебе“, Съюз на слепите в България, фондация „Конкордия“, SOS Детски селища, кампанията на Министерство на вътрешните работи в подкрепа на децата на загинали полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай