Банскалии и туристи в плен на Мелпомена

Банскалии и туристи в плен на Мелпомена | StandartNews.com

Банско. Тази седмица курортът Банско е столица на театралното изкуство. За поредна година банскалии и туристи ще се насладят на най-добрите постановки на театри от цялата страна.

В понеделник вечер фестивалът започна с класическа музика на открито пред сградата на читалището в изпълнение на трио „Белисимо". После кметът на общината Георги Икономов поздрави всички присъстващи с думите, че е горд, че планинският курорт за пореден път се превръща в средище на голямото изкуство, че Банско е не само Зимна столица на Балканите, но и територия на духа!

В първата вечер на феста жителите на планинския курорт, на Разлог, Гоце Делчев, както и много туристи, успяха да се насладят на уникалната режисура на Бойко Илиев в спектакъла „Крадецът на праскови". Перфектната игра на актьорите Мариус Донкин, Аня Пенчева, Юлиян Вергов, Стоян Пепеланов, Марин Янев и Ванча Дойчева накара препълнената зала да замлъкне, а накрая предизвика бурни аплодисменти. Салонът на читалище „Никола Вапцаров" се оказа малък, за да побере всички почитатели на театъра.

Празниците на духа в града под Тодорка продължават през цялата седмица и зрителите ще могат да видят постановки на Театър „Българска армия", на Драматичните театри на Пловдив и Сливен, както и на Централен куклен театър - София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай