Авторът да застане пред мен

Авторът да застане пред мен | StandartNews.com

Вестник "Стандарт" се свърза с г-н Румен Боев, член на ВСС, за да поиска мнението му относно изтеклата информация в медиите за скандален запис на разговор между членове на Висшия съдебен съвет и магистрати.

- Г-н Боев, как ще коментирате публикуваните СРС-та?

- Бяхме на изнесено съвещание. С Иван Ванчев съм говорил стотици пъти. Ако са го слушали, значи и мен са ме слушали. На Иван Ванчев съм му бил 13 години ръководител и сега си говорим. Той ми се обади, за да ми каже, че има такова нещо. Няма как да не говоря с него.

- А що се касае до разговори с прокурори, свързани с избора ви за ВСС?

- Няма как да не говоря с колеги. Говорил съм с десетки и стотици прокурори за номинацията ми. Издигнаха ме пет прокуратури. И няма как да не говоря и да се срещна с обвинители. Няма как да не си организирам избора. Нали така се прави - среща с избиратели, разговори по телефона.

- Кой стои зад публикуваните СРС?

- Ясно, че ще си остане анонимен. Ако има очи, да застане пред мен. Предполагам, че е незаконно. Не знам досега да съм бил слаган на контрол официално. Най-малкото, докато ми беше изборът. Тези неща все щяха някак да се изтъкнат - прокурор, който ще бъде номиниран, пък има нещо срещу него. Аз лично съм писал много неща как да се промени работата със СРС. Лошото е, че се злоупотребява с тях. Не е чистоплътна историята, но по никакъв начин не се чувствам съпричастен към нея.

- Притеснен ли сте?

- Не може да ме омерзи човек, който е под моето достойнство и прави такива интриги. За 30 и няколко години служба да ми казва, че съм адютант на някого! Не се чувствам притеснен ни най-малко от срещите си с тези колеги и особено с колегата Ванчев, с когото ми са прихванати разговори. Той е окръжен прокурор - поне два пъти в седмицата се чуваме. Връзките ми с тези колеги ще продължат. Там ми е братството - прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай