Apple на път да придобие Beats Electronics на Dr. Dre

Apple на път да придобие Beats Electronics на Dr. Dre | StandartNews.com

Apple и Dr. Dre са на път да сключат сделка за премнаване на Beats Electronics към технологичния гигант срещу сумата от 3,2 милиарда щатски долара. Водещи медии като Financial Times, Bloomberg, The New York Times и Wall Street Journal пуснаха почти в един и същ момент информацията, позовавайки се на свои собствени източници и изпреварвайки официалната информация за споразумението, която вероятно ще бъде съобщена идната седмица.

Ако се реализира, придобиването на Beats Electronics ще бъде най-голямото в историята на Apple и ще даде силен тласък на последната инициатива на Dr. Dre – музикална стрийминг услуга от типа на Spotify, която стартира с известни проблеми по-рано тази година. Предполага се, че компанията на Тим Кук ще използва постигнатото за интегрирането на стрийминг услуга в iTunes и подобряване на iTunes Radio в момент, в който потребителите все повече губят интерес към свалянето на музика, привлечени от възможността да слушат онлайн.

Apple също така ще се добере по този начин хардуерните продукти на Beats Electronics, в т.ч. линията слушалки, която се радва на извънреден комерсиален успех в цял свят. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай