АПИ не работи с фирмата на ЛиЛана

Пътната агенция прави това уточнение по повод неточни информации в медиите относно ареста на представители на дружеството

АПИ не работи с фирмата на ЛиЛана | StandartNews.com

Дружеството „Телетол“ АД, в което участва  арестуваната „иновативна” певица ЛиЛана, не предоставя услуги за плащане на пътни такси – е-винетки и тол, и не извършва никакви дейности, възложени от Агенция “Пътна инфраструктура”. То е вписано в регистъра на Националните доставчици на услуги (НДУ), поддържан от АПИ, но няма влезли в сила договори. Това съобщи АПИ. Агенцията направи това уточнение по повод неточни информации в медиите относно ареста на представители на дружеството. Акционер в „Телетол” АД е старпът на ЛиЛана. Съдът я остави в ареста заради източването на евросредства, брат й бе пуснат под 100 000 лв. гаранция.

ВИЖ ОЩЕ: ЛиЛана в ареста, брат й-на свобода срещу 100 бона

“Телетол” АД имаше сключени два договора с  АПИ, съгласно действащите до 29 ноември 2019 г. общи условия, определящи правилата за продажба на е-винетки и тол от НДУ. Договорът за събиране на винетни такси е прекратен, защото не е постигната оперативна съвместимост с електронната система, а този за тол –  не е подписан от „Телетол“ АД, съгласно промяната в Общите условия от 29 ноември 2019 г. и новите правила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай