Ангелкова:Отваряме хотелите, всички на нашето море

Отварят от утре хотелите

Ангелкова:Отваряме хотелите, всички на нашето море | StandartNews.com

Отварят хотелите, радостна новина съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дебатите по второто четене на мерките, свързани с отпадането на извънредното положение.

Бих искала и през тази трибуна да призова сега, особено с наближаване и на 24 май, на празниците, всички да се възползваме и да посетим Българското Черноморие, за да можем да насърчим заедно нашия сектор и заедно да се справим с това изключително тежко предизвикателство", апелира министърът на туризма.

Ангелкова направи уточнението, че на двуседмична карантина ще подлежат не само българите, завърнали се от почивка в чужбина, но и всички чужденци, които дойдат у нас.

Само преди ден бе съобщено, че чуждите туристи ще подават само декларация, че са здрави, докато българите, избрали гръцки или турски плажове, ще трябва след прибирането си да останат 14 дни в карантина.

Бих искала да уточня, че до отмяна на извънредното положение, както в България, така и в рамките на целия ЕС, всички чужденци, които влизат на територията на страната, така и българите, които пътуват в чужбина и се завръщат, подлежат на 14-дневна карантина, каза Ангелкова.

 

Министърът на туризма Николина Ангелкова призова от трибуната на Народното събрание всички да отидем на българското море, особено на празниците по случай 24 май. Тя благодари на депутатите, че са подкрепили властта в подкрепата за туризма.

Както министърът припомни, с отпадането на извънредното положение утре хотелите могат да отворят.

Ангелкова отчете, че утре се очаква ЕК да излезе с единни правила за европейския туризъм.

С 12 месеца се удължава срокът за туроператорите, които да предлагат ваучери. Очаква се също така това лято да са намалени цените на чадърите и шезлонгите.

Отпускат се ваучери за туризъм за хорлата на първа линия.

До отмяна на извънредното положение както в България, така и в рамките на целия ЕС всички чужденци, които влизат на територията на страната, така и българите, които пътуват в чужбина и се завръщат, подлежат на 14-дневна карантина, припомни обаче Ангелкова. Затова и утрешното решение на ЕК е важно, по думите й.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай